Skip to content

Cart

Your cart is empty

DUURZAAMHEID

Sustainable luxury, dat is hoe we het bij Le Chic graag noemen.

Ten eerste vinden we het belangrijk om een luxueus product van hoge kwaliteit te maken. En iets wat luxueus is, kan ook duurzaam zijn. Het gerecyclede polyester dat we gebruiken voor onze jassencollecties is een volledig nieuw, hoogwaardig gesponnen garen van post-consumer producten, van zeer hoge kwaliteit.

In deze tijd moet je als merk je verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan het verkleinen van je voetafdruk, vooral voor de toekomst van onze kinderen. We worden hierin gesteund door de Jolo Fashion Group, waar Le Chic deel van uitmaakt.

MATERIALEN

De meeste materialen die we gebruiken om onze kleding te maken bestaan uit katoen of polyester of een mix van beide. Daarom werken we zoveel mogelijk aan het gebruik van biologisch katoen en gerecycled polyester.

Voor het grootste deel van onze jassen gebruiken we gerecycled polyester, met vezels van hoge kwaliteit om aan onze hoge standaard te voldoen. In elke nieuwe collectie streven we ernaar om meer en meer duurzame materialen te gebruiken. En we hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, wat betekent dat we geen materialen gebruiken zoals bont, dons van levend geplukte of onder dwang gevoede ganzen en eenden, angora, wol van schapen of schelpen.

TRANSPARATIE

We onderstrepen het belang van eerlijke praktijken en onderschrijven de internationaal bekende BSCI-gedragscode.

Voor de productielocaties waarmee we samenwerken, hebben we een aantal minimumvereisten opgesteld. Een eerste vereiste is transparantie, wat betekent dat we willen weten waar onze kleding wordt geproduceerd. In de fabrieken willen we dat werknemers een veilige werkplek hebben, beschermd worden en een eerlijk loon verdienen.